Chris, wat er ook is!

Social Media

Sta je op de bus te wachten; even insta checken, ’s avonds zeker die nieuwe vlog bekijken, met je vrienden naar de stad dat vraagt om een selfie! Herkenbaar? Social media is verweven met ons leven en we besteden er graag tijd aan.  Hoe komt het dat social media zo’n enorme aantrekkingskracht heeft?

En social media is de plek waar iedereen iets van zichzelf laat zien, zich profileert. Het is DE plek waar er met hartjes, duimpjes en comments wordt gestrooid. Het is gewoon leuk , om filmpje te kijken, en te snApp’en met je vrienden.

In de puberteit wil je ontdekken wie je bent en hoe jij jezelf aan anderen wilt laten zien. Profileren op social media werkt heeft invloed hierop. Omdat positieve reacties een goed gevoel geven. Negatieve reacties veroorzaken het tegen over gestelde. Waardoor jij kiest hoe jij jezelf gaat profileren. Ook hoe anderen zichzelf profileren kan een voorbeeld voor je zijn.

Wat er ongemerkt kan gebeuren is dat we daar onze eigenwaarde vandaan halen. Krijgen we veel leuke comments, hartjes & duimpjes, geeft dat een goed gevoel, dat je oke bent. Maar als dat om een of andere reden stopt of minder wordt, verandert dat dus ook je waarde… het is dan ook goed om jezelf af te vragen waar haal jij je waarde vandaan? Online of….

Lees meer onder het thema ‘Identiteit‘.