Chris, wat er ook is!

Tieners: ‘Mobieltjes zijn ons tot last’

Een nieuw onderzoek geeft meer inzicht over het smartphone-gebruik van tieners en hun ouders. Uit de cijfers blijkt dat meer dan de helft van de tieners zich bewust is van zijn overmatig smartphone-gebruik en ook echt stappen neemt om het probleem te verhelpen.

Eenzaamheid en angst
Pew Research Center deed onderzoek bij 743 Amerikaanse tieners tussen 13 en 17 jaar oud, en bij 1058 ouders. Uit het onderzoek blijkt dat 52 procent van de tieners nu al stappen zegt te ondernemen om zijn smartphone-gebruik in te perken. De populairste toepassingen waar jongeren gebruik van maken zijn sociale media (57%) en spelletjes (58%).

Ondanks dat bewustzijn bij jongeren, wil dat duidelijk niet zeggen dat het daarom ook gemakkelijk is om effectief afstand te nemen van de smartphone. 72 procent zegt de gewoonte te hebben aangekweekt om als eerste ’s morgens alle berichten te bekijken op zijn telefoon. Verder werd er ook gevraagd naar de emoties die het bij jongeren oproept als ze hun smartphone niet bij zich hebben. 56 procent associeert dat gevoel met de emoties: ‘eenzaamheid’, ‘van streek zijn’ of ‘angstig zijn’.

Klinkt dit jou ook bekend? Of ervaar je hele andere dingen bij het gebruik van je mobiele telefoon? Klets gerust eens met ons verder op onze chat..!


Laat een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *