Chris, wat er ook is!

Samen aan zet tegen Pesten

Op maandag 19 april 2021 staat we stil bij de impact van pesten, niet alleen voor de gepeste maar ook voor de groep. Het zorgt voor een vervelende groepssfeer, is alles behalve verbindend en opbouwend. Maar hoe zorg je dan voor een goede groepssfeer? Hoe bouw je aan een leuke klas? Er zijn een aantal dingen die je kan doen..

upload voor 14 april een filmpje van 1 minuut of een super gave groepsfoto op chris.nl/winactie. De creatiefste positieve groep wint…een HEEERLIJKE taart!

Accepteer een ander zoals hij of zij is

Het accepteren van een ander is één van dingen die je kan doen om een goede groepssfeer te krijgen. Sluit anderen niet buiten, maar betrek ze juist. Behandel een ander zoals jij zelf ook behandeld zou willen worden. Iedereen is uniek en anders en het is belangrijk om dat in te zien. Iedereen kan wat anders bijdragen aan een groep. Vertel dit ook aan elkaar! Dat kan je al heel makkelijk doen door een complimentje te geven over iemands talent.

Kijken naar overeenkomsten

Kijk als groep niet naar jullie verschillen maar naar jullie overeenkomsten. Dat kan misschien lastig zijn, omdat verschillen sneller opvallen, maar als je goed kijkt komt er misschien wel meer overeen dan je dacht. Misschien heeft een ander wel hetzelfde huisdier als jij of is diegene naar hetzelfde land op vakantie geweest. Het is goed om te kijken naar wat jou met een ander verbindt en niet naar wat jullie uit elkaar houdt.

Grenzen aangeven

Je grens aangeven is ook erg belangrijk. Dit zorgt ervoor dat anderen weten wat jij wel en niet leuk vind. Dit maakt het makkelijker om de leuke sfeer te bewaren. Wat hier ook bij komt kijken is respect voor de grenzen van een ander. Houd jij het leuk voor een ander en ga je niet over zijn of haar aangegeven grenzen heen?

Stel doelen

Hoe wil je als groep met elkaar omgaan? Dat is goed om te bespreken met degenen die deel uitmaken van de groep. Wat is er voor jullie belangrijk? Concrete doelen maken en hierover praten kan veel bijdragen aan een goede groepssfeer.

En… je kan natuurlijk mee doen met onze challenge! Iedereen weet ondertussen wel dat pesten niet oke is. Maar hoe gaan jullie als klas dan wel met elkaar om? Laat zien hoe jullie zorgen dat iedereen erbij hoort en dat iedereen een fantastisch jaar heeft in de klas.


Laat een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *