Chris, wat er ook is!

Napraten na de aanslag in Utrecht

In een tram in Utrecht is vanmorgen een aanslag gepleegd. Door schoten zijn tot nu toe zeker 3 doden gevallen en 9 mensen zwaargewond geraakt. Verschrikkelijk verdrietig! Het is heel erg dat iemand op zo’n manier zoveel schade aanbrengt aan anderen. Het is goed om bij dit soort gebeurtenissen stil te staan. Misschien wil je bidden voor de slachtoffers en de mensen die achterblijven?

Verdrietig of bang
Het is niet gek om verdrietig of bang te zijn, na het horen van dit soort verdrietige nieuwsberichten. Iedereen reageert er weer anders op! De één wordt er onzeker van, de ander leeft rustig door. Hoe wordt er over gesproken in jouw onder jouw vrienden en vriendinnen of bij jou in de klas? Het is goed om hierover te praten, bijvoorbeeld thuis of in de klas. Als je door wilt praten, ben je welkom in de chat!

Wat kun je doen als je ongerust bent over iets dat je gehoord hebt in het nieuws?

  • Praat over vervelende dingen in het nieuws, thuis of met je vrienden. Je merkt dan dat er meer mensen zijn die geschrokken zijn. Je bent vaak niet de enige.
  • Ook kan je met je leraar of lerares praten over nare dingen in het nieuws. Misschien kan je voorstellen om het in een kringgesprek met de klas over het nieuws te hebben. Er over praten met meer mensen, zorgt ervoor dat je het nieuws beter begrijpt.
  • Natuurlijk kun je ook bij Chris terecht; je bent welkom in de chat om je hart te luchten.Chat met ons Mail met ons

Wat kun je doen als je nachtmerries hebt of moeite met slapen omdat je iets naars hebt gehoord in het nieuws?

  • Zeg thuis dat je nare dromen hebt; tegen je vader of moeder of iemand anders die je verzorgt of vertrouwt.
  • Probeer te vertellen waar je nachtmerries over gaan. Ook kan je proberen je nachtmerrie te tekenen. Op deze manier word je minder bang voor je enge dromen.
  • Neem iets mee naar bed waar je een veilig gevoel van krijgt, zoals een knuffel. Je hoeft je er niet voor te schamen, zelfs volwassenen slapen soms nog met een knuffel.
  • Probeer een balans te vinden in het nieuws dat je ziet en leest. Heb je nare dingen in het nieuws gezien, kijk dan ook naar een leuke film. Als je een naar bericht in de krant hebt gelezen, lees dan een vrolijk verhaal voordat je naar bed gaat.

Beeld: Youtube


Laat een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *