Chris, wat er ook is!

Fout, een boek over grooming en sexting

Hans Mijnders schreef ‘Fout’, een boek voor jongeren. Een bijzonder verhaal over Lauren dat helaas voor te veel jongeren herkenbaar is! Een verhaal met een duidelijke boodschap voor alle meiden (en jongens) op zoek naar waardering. Lauren leerde online een leuke jongen kennen. Via je laptop of telefoon is dat makkelijk en leuk. Maar wat niet altijd duidelijk is: is deze jongen ook echt wie hij zegt dat hij is? En zijn de bedoelingen altijd goed?

Lauren vindt zichzelf maar saai. Ze is niet knap. Ze is nergens écht goed in. Haar vriendinnen zijn veel grappiger dan zij en veel populairder bij de jongens.
Dan wordt ze verliefd op een superleuke jongen die haar geweldig vindt. Bij hem voelt ze zich eindelijk bijzonder.
Er is één nadeel: ze heeft hem nog nooit in het echt ontmoet. Maar dat kan ook alleen maar geweldig worden, toch? Als hij net zo leuk is als op WhatsApp…
Lauren kan niet wachten om hem in het echt te ontmoeten. Maar dan slaan de twijfels toe. Zijn de foto’s die hij van haar wil normaal? Vertelt hij eigenlijk wel de waarheid?

Denk eens na over:

  • Online denk je misschien wel iets over de ander te weten, maar weet je nog niets over zijn vrienden en zijn thuissituatie. En als die ander dan net zegt wat jij wilt horen, dan kan het verwarrend  worden. Wees terughoudend met je persoonlijke gegevens.
  • Je profiel mag wel leuk zijn, maar geef jezelf – letterlijk – niet te veel bloot. Deel geen sexy foto’s of filmpjes.
  • Laat eens een vriend(in) of volwassene meelezen als je met een nieuwe vriend chat. Zij kunnen vaak goed inschatten of de ander eerlijk is tegen jou.
  • Natuurlijk kunnen er online ook leuke contacten zijn, maar het is belangrijk om goed op te letten!

Chatten met Chris
Bij Chris van Stichting Chris en Voorkom! hebben wij vaak online gesprekken met jongeren via chatmetchris.nl. Dat doen wij vanuit ons christelijk geloof. We willen graag dat jij stevig op je eigen benen staat en goede keuzes maakt. Ook als je denkt dat je net een stap te ver bent gegaan in online of offline contact. We zeggen bij Chris niet voor niks: wat er ook is! Wij staan klaar voor jongeren en kunnen anoniem chatten of mailen over wat je bezig houdt. Anoniem betekent dat je gegevens geheim  zijn. Je bent welkom op onze chat of mail!

‘Fout’ is te bestellen bij Den Hertog.


Laat een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *