Chris, wat er ook is!

‘Elke dag zeggen ze vuurtoren tegen mij’

De meeste jongeren vinden pesten niet oké, maar toch gebeurt het heel veel. Ben jij iemand die gepest wordt en vind je het ontzettend moeilijk om erover te praten of denk je dat praten toch niks uitmaakt? Zet de eerste stap door erover te praten op de chat! Bij Chris kun je je verhaal anoniem vertellen en alleen al je verhaal vertellen zal een enorme opluchting zijn!

Chris wil dat mensen op de chat zich gehoord voelen. Soms door naar een verhaal te luisteren, soms door samen te kijken welke volgende stap je kunt zetten. Onze chat is anoniem, dus we kunnen geen echt chatgesprek laten lezen. Daarom verzonnen we een fictief, maar wel realistisch chatgesprek over pesten. Lees hieronder het fictieve gesprek tussen Anne en chatcoach Sophie, zo kan het er dus uit zien om over jouw verhaal in gesprek te gaan:

Naam: Anne
Wil chatten over: pesten
Leeftijd: 12 jaar

Sophie: Hoi Anne! Welkom op de chat. Ik zie dat je over pesten wilt praten?

Anne: hoooi!
Anne: ja, klopt. kword gepest op school…
Anne: dat duurt eigenlijk al 5 jaar

Sophie: Joh, wat vervelend voor je!
Sophie: Wil je er meer over vertellen? Wat gebeurt er dan zoal?

Anne: elke dag zeggen ze vuurtoren tegen mij.
Anne: toen ze t voor het eerst zeiden vonk t niet zo erg, maar ze blijven t zeggen, kmocht ook niet meer meedoen zeiden ze. omdat ik rood haar heb en das nu elke dag.
Anne: en sinds kort gaat mn vriendin met de pesters om. dat vink egt heel stom!!

Sophie: Dat klinkt niet leuk! Dat lijkt me rot voor je dat je vriendin nu met de pesters omgaat.

Anne: ja, vin ik ook.
Anne: 1 van de pesters ging heel aardig tegen haar doen en als ik dan iets met haar wil afspreken dan kan ze niet. dan gaat ze met hun spelen. ze zit nog wel naast me in de klas, maar ze praat niet meer tegen me. vind dat gwoon gemeen… en vroeger werd zij ook gepest!

Sophie: Dat moet naar voor je voelen. Ze werd eerst zelf gepest en gaat nu dus juist met de pester om? Heb je een idee hoe dat zo gekomen is?

Anne: Kweet niet, misschien vind ze t fijn dat dat nu over is. maatja, dan vink t nogsteeds wel heel stom. ze weet zelf hoe erg t is…

Sophie: Heb je dat weleens aan haar gevraagd?

Anne: nee, ben bang dat ze mij dan ook gaat pesten

De Chris Chat is elke dag te bereiken van 15.00-17.00 uur en van 19.00-22.00 uur, via www.chatmetchris.nl.


Laat een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *