Chris, wat er ook is!

Als je vrienden bent in coronatijd

Levi en Tim zijn beste vrienden, maar zien elkaar de laatste tijd niet zo veel meer. Ze gaan weinig naar school en ook niet meer naar hun voetbalclub. Thuis kunnen ze ook niet afspreken, omdat Levi’s moeder erg ziek is en daarom kwetsbaar voor corona. Levi mag daarom niet met vrienden en klasgenoten afspreken. Hij mist ze en vraagt zich af of zijn vrienden eigenlijk nog wel zijn vrienden zijn nu…

Er is veel veranderd sinds vorig jaar en iedereen heeft zich heel erg moeten aanpassen, ook jij! Je mocht niet meer naar school, sporten kon niet meer en misschien heb je ook niet afgesproken met je vrienden en vriendinnen en vind je het lastig om echt contact met ze te hebben.

Vriendschap kost veel in deze tijd. Je moet creatief nadenken om je vriendschap leuk te houden. Was videobellen aan het begin van de lockdown nog leuk. Inmiddels is het nieuwe er vanaf. Vooral als je een hele dag achter zoom zit voor school en daarna ook nog gaat bellen met je vrienden. En (video)bellen is echt een ander contact dan samen voetballen, gamen of een beauty-avondje houden. De uitdaging is dus om ook online leuke dingen te doen, daardoor blijf je vrienden.

Vrienden heb je nodig. Zeker in deze tijd. Praten over alles wat je meemaakt en wat er gebeurt is belangrijk en daar heb je vrienden voor nodig. Echt contact hebben met je vrienden en vriendinnen is echter online een stukje ingewikkelder. Het is heel anders. Eerst sloeg je bijvoorbeeld een arm om iemand heen, gaf je een vriendschappelijke duwtje of een dikke knuffel, maar dat kan niet als je appt of belt. Elkaar goed begrijpen is online ook lastig. Misschien bedoelt jouw vriendin die opmerking die ze onlangs appte helemaal niet zo gemeen als het bij jou overkwam, maar was ze juist bezorgd om je. Dat komt doordat je haar gezicht niet kan zien en haar stem niet kan horen. Er zijn nog meer dingen die een verschil maken tijdens online contact, heb jij bijvoorbeeld dat ook wel eens gehad dat je in je online les zat en ineens merk je dat je docent tegen je aan het praten is, maar jij was compleet niet aan het opletten? Dit is namelijk ook iets dat in online contact veel kan voorkomen. Er zijn genoeg dingen die je kunnen afleiden van het verhaal dat iemand aan je verteld.

Lastige hè dat online contact. Wat kost het veel energie en tijd, dit zal ook zo blijven totdat alles weer meer terug gaat naar normaal. Blijf moeite doen en blijf tijd vrij maken voor je vrienden. Het is het waard en je vrienden zullen het op prijs stellen. Je kunt ook altijd met je vrienden praten over hoe je vriendschap in deze tijd voor jou voelt en wat je lastig vind. De kans is groot dat je vrienden zich hetzelfde voelen als jij. Dan kunnen jullie samen misschien naar ideeën zoeken om jullie vriendschap online leuk te houden zolang deze tijd nog duurt.

Probeer eens online activiteiten:

  1. Een online escaperoom
  2. Speel een online quiz(maak een eigen pub-quiz)
  3. Organiseer een online picknick met elkaar
  4. Houd een online karaoke avond
  5. Heb met elkaar een online dansles/sportles

Laat een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *