Chris, wat er ook is!

13 Reasons Why

We merken dat veel jongeren de Netflix-serie ’13 reasons Why’ hebben gezien of er over praten. Als je wilt doorpraten over de serie kun je altijd terecht op de chat van Chris.

De serie staat bol van lastige thema’s, zoals pesten, sexting, slutshaming, seks, verkrachting en alcohol- en drugsgebruik. Alles komt langs. Opvallend is de wir-war van emoties, het zoeken naar een antwoord op de vraag: wie ben ik? En hoe ga ik relaties aan met anderen? En hoe ga ik om met schuldgevoelens?  We willen je met dit berichtje niet aanmoedigen om de serie te gaan kijken (we maken geen reclame), maar als je het al gezien hebt of iets van de thema’s herkent, willen we je aanmoedigen om er niet mee rond te blijven lopen. Neem iemand in vertrouwen! Als je hier over door wilt praten, kun je terecht op de chat van Chris.

Het verhaal
In de serie draait het om de 17-jarige Hannah Baker. Hannah is slachtoffer geworden van onder andere seksueel misbruik en pesten. Ze pleegt zelfmoord en voordat ze dit doet, spreekt ze een aantal cassettebandjes in. Op deze bandjes spreekt ze 13 redenen in die voor haar de aanleiding zijn om uiteindelijk zelfmoord te plegen. Elke aflevering gaat over een persoon die Hannah medeverantwoordelijk acht voor de keuze die ze gemaakt heeft. In de serie schakelt de kijker steeds tussen het recente verleden waarin Hannah haar tragische verhaal vertelt, en het heden waarin de andere personen terugkijken en proberen de gebeurtenis te verwerken.

Je kunt met Chris chatten of een berichtje sturen via Chris Connect. Bij Chris Connect maak je eerst een profiel aan (daardoor is je mailadres voor ons niet zichtbaar), en dan kijken dan wie jou het beste kan helpen. Als je e-coach gereageerd heeft ontvang je een e-mail met een linkje om de reactie te lezen.

Chat met ons Mail met ons

Wil je liever met ons bellen?
Op woensdagavond kun je tussen 19.00 en 22.00 uur met Chris bellen via 078 – 63 123 00.


Laat een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *